Skip to main content

Duurzaam de toekomst in

Met.. henergy
Onder de naam henergy, wat een samensmelting is van ‘haan’ en ‘energy’, zetten wij onze eerste stappen op het gebied van laadpalen bij onze locaties. De eerste henergy-laadpalen zijn geplaatst op onze locatie Spaanse Polder in Rotterdam en vanaf 2024 zullen wij met een verdere uitrol bezig zijn. Met henergy willen wij inzetten op een energieke toekomst, om u ook in de toekomst goede alternatieven te kunnen blijven aanbieden.

En.. dankzij zonnepanelen

De energietransitie staat ook bij ons op de agenda. Op steeds meer locaties verschijnen laadpalen die, gecombineerd met de zonnepanelen op de daken, zorgen voor de ultieme duurzame oplossing. Laden op tankstations gebeurt vaak overdag, als de zon schijnt. En wat is er dan mooier als de geleverde stroom 100% duurzaam is? Maar ook op locaties waar nog geen laadpalen staan vormt het plaatsen van zonnepanelen een belangrijke stap in het terugbrengen van onze CO2-foodprint. Hierin lopen wij, van De Haan Tankstations, binnen onze branche voorop.

HVO30 en HVO100: een duurzame keuze!

Bent u op zoek naar een duurzaam alternatief voor Diesel? Dan is HVO voor u een goede keuze. HVO100 is op dit moment de meest duurzame diesel. Kiest u voor HVO100, dan gaat u duurzaam de weg op. Met onze HVO100 kan de CO2-uitstoot tijdens de levenscyclus tot wel 89% lager zijn, in vergelijking tot fossiele diesel.

 

Wat is HVO100? Wat is HVO30?

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Het is een synthetische dieselbrandstof, die wordt geproduceerd uit plantaardige oliën, maar ook uit afval, restoliën en vetten uit de voedselindustrie. U kunt HVO toevoegen aan fossiele brandstoffen of in pure vorm gebruiken. Bij HVO30 bestaat het product voor 30% uit HVO en 70% uit fossiele diesel. Bij HVO100 is het dus 100% HVO en in de meest zuivere vorm.

 

De HVO100-voordelen  

  1. Tot wel 89% CO2-reductie
  2. Bestaat volledig uit hernieuwbare grondstoffen
  3. Vrijwel geurloos
  4. Bevat geen FAME biodieselcomponenten
  5. Bevat nauwelijks zwaveldeeltjes en schadelijke aromaten
  6. ISCC-EU gecertificeerd en in pure vorm

 

HVO100, duurzaam de weg op! Zeker weten of uw voertuig hiervoor geschikt is? Vraag het dan na bij uw autodealer.