Skip to main content

Zonnepanelen op onze tankstations: een duurzame stap vooruit! 

12 januari 2024

Vol trots en met overtuiging nemen wij onze verantwoordelijkheid, als het gaat om duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Eén van onze meest recente initiatieven om groener te worden, is de installatie van zonnepanelen op daken van onze tankstations. Daar hebben wij in 2022 en 2023 een mooie start mee gemaakt. In dit artikel gaan wij dieper in op de duurzaamheidsfuncties van deze zonnepanelen en hoe zij bijdragen aan een milieuvriendelijker energieverbruik.

Waarom zonnepanelen op tankstations?
Jij vraagt je misschien af waarom wij precies hebben gekozen voor zonnepanelen op onze tankstations? Het antwoord is simpel: duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Wij begrijpen dat de energiebronnen van vandaag de dag een impact hebben op morgen en wij willen die impact positief beïnvloeden. Dat valt samen met het feit dat wij op de langere termijn verantwoord willen groeien. Duurzaamheid en groei moeten hand in hand de toekomst in gaan! 

Door samen te werken met SolarNRG, een sterke speler op het gebied van zonne-energie, hebben wij niet alleen geïnvesteerd in groene technologie, maar ook in een partner die onze visie over duurzaamheid deelt. De samenwerking gaat ons verder helpen om onze tankstations geleidelijk te transformeren tot milieuvriendelijke energiecentra.

Duurzaamheid op het dak
De zonnepanelen op de daken van onze tankstations fungeren als duurzame energie-opwekkers. Zij vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit, wat betekent dat wij minder afhankelijk zijn van traditionele, niet-hernieuwbare energiebronnen. Logische gedachtegang, vind jij niet? Door deze overstap verminderen wij niet alleen onze ecologische voetafdruk: wij dragen ook bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.


Energiebesparing en kostenreductie
Niet alleen is het gebruik van zonne-energie goed voor het milieu, maar het heeft ook praktische voordelen. De zonnepanelen helpen ons om aanzienlijk te besparen op energiekosten. De opgewekte zonne-energie wordt direct gebruikt om onze tankstations van stroom te voorzien, waardoor wij minder afhankelijk zijn van het reguliere elektriciteitsnetwerk. Dit leidt niet alleen tot een groenere bedrijfsvoering, maar ook tot kostenreductie op de lange termijn. En op deze manier worden wij een beetje meer zelfvoorzienend in onze (stroom)energie. 


Onze samenwerking met SolarNRG
Wij zijn trots op onze samenwerking met SolarNRG: deze partij ons heeft bijgestaan bij elke stap in het proces. Vanaf het allereerste ontwerp tot de uiteindelijke installatie hebben wij samengewerkt met de experts van SolarNRG, om ervoor te zorgen dat onze zonnepanelen optimaal presteren. Ga maar eens kijken bij onze locatie bp Diemen, daar zie jij hét voorbeeld van onze samenwerking. Deze locatie is te vinden op de Provincialeweg in (raad maar eens…) Diemen.

Wil jij meer weten over hoe SolarNRG onze tankstations helpt verduurzamen? Neem dan een kijkje op hun blog. Het geeft een gedetailleerd inzicht in de specifieke duurzaamheidsmaatregelen die wij hebben genomen en de impact die deze hebben op onze gemeenschap en het milieu. Op hun pagina kun jij meteen een hippe video zien: want hoe worden zonnepanelen eigenlijk geïnstalleerd op onze daken? Check het eens! 

Samen op weg naar een groenere toekomst 
Als De Haan Tankstations zijn wij vastbesloten om duurzaamheid te integreren in al onze activiteiten. De zonnepanelen op onze tankstations zijn een tastbaar bewijs van deze doelstelling. Dankzij de samenwerking met SolarNRG zetten wij samen stappen naar een groenere toekomst, waarin wij niet alleen voorzien in de energiebehoeften van vandaag, maar ook denken aan de generaties van morgen.

Jij, als onze gewaardeerde klant, speelt een cruciale rol in deze reis naar duurzaamheid. Samen kunnen wij een positieve impact hebben op het milieu en een schonere, groenere wereld creëren voor ons allemaal. Bedankt dat jij deel uitmaakt van onze gezamenlijke reis!