Skip to main content

Een schone auto? Kies jij voor de wasstraat of voor de wasbox? 

12 januari 2024

Een schone auto is van belang, waarom? Voor de representatie, maar ook voor de bescherming van de lak, veiligheid, hygiëne en behoud van de waarde. Je kunt op verschillende manieren jouw auto wassen. Wij krijgen vaker de vraag: ‘wat is dan beter voor een schone auto, de wasstraat of de wasbox’? In deze blog nemen wij jullie hierin mee. 

Een schone auto door de (bemande) wasstraat
Het gebruik van een bemande wasstraat voor het reinigen van je auto biedt verschillende voordelen die het overwegen waard zijn. Allereerst biedt een bemande wasstraat professionele reinigingsdiensten die verder gaan dan alleen het wassen van je auto. Het personeel is getraind om alle oppervlakken grondig te reinigen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale reinigingsmiddelen. 

Snelheid en efficiëntie zijn de voordelen van een wasstraat of roll-over. Binnen een paar minuten is jouw auto grondig gereinigd (afhankelijk van het programma dat je kiest natuurlijk). Het bespaart niet alleen tijd, maar ook water en energie.  

Een schone auto door het gebruik van een wasbox
Het gebruik van een wasbox stelt je in staat om zelf de controle te hebben over het reinigingsproces. Jij kunt de juiste reinigingsproducten en materialen kiezen die het meest geschikt zijn voor jouw voertuig, waardoor je de kans op lakbeschadigingen minimaliseert.

Daarnaast biedt het gebruik van een wasbox een grondige reiniging van alle delen van je auto, inclusief de wielkasten, onderkant en moeilijk bereikbare plekken. Met de hogedrukspuit en de verschillende borstels kun je vuil en modder effectief verwijderen, waardoor je auto er weer als nieuw uitziet. Verder is het gebruik van de wasbox milieuvriendelijk gezien je zelf de hoeveelheid water kunt reguleren. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke reinigingsmiddelen. 

Wat is nou ‘beter’?
‘Beter’ kan voor ieder mens iets anders betekenen. Beide oplossingen zorgen voor een perfecte schone auto. Toch zijn er een aantal factoren waarin onderscheid gemaakt kan worden:

  1. Gemak: een (bemande) wasstraat scoort hoog op gemak. Je hoeft zelf namelijk niet te werken. Je rijdt de auto de wasstraat in en het proces wordt gestart. In een wasbox moet je natuurlijk wel zelf de reiniging doen. 
  2. Grondigheid van de reiniging: een wasbox biedt meer controle over het reinigingsproces waardoor je moeilijk bereikbare plekken beter kunt reinigen. Bij een wasstraat gaat alles automatisch.
  3. Kosten: over het algemeen is een wasbox goedkoper, vooral als je de kosten van arbeid vermijdt (bij een bemande wasstraat). Maar, je kunt het wel zelf zo duur maken als dat je zelf wil met het aantal reinigingsproducten. Hetzelfde geldt voor de verschillende programma’s binnen een wasstraat. 
  4. Milieuvriendelijkheid: gezien je zelf het gebruik van water kunt reguleren bij een wasbox, kan dat milieuvriendelijker zijn, echter, hoeft dat niet. Beide oplossingen zijn milieuvriendelijk. 


Kortom, als gemak en snelheid voor jou belangrijk zijn, dan is de wasstraat de beste optie. Als je meer controle wilt hebben, zowel over de reiniging als over de kosten, dan is de wasbox een betere optie. 

Dus schone auto, hoe je dat doet, door de wasstraat of zelf bij een wasbox, is totaal afhankelijk van jouw behoeften.